Kijktijd: 7:6. Publisher: BOVAG

Arnoud Ruesink van autobedrijf Ruesink is gespecialiseerd in het importeren van buitenlandse auto’s en vertelt daar in deze video alles over. Veruit de meeste importauto’s komen tegenwoordig uit Duitsland.

Vergeet je niet te abonneren op ons YouTube kanaal:
http://www.youtube.com/user/bovag?sub_confirmation=1

Maar wat zijn nu precies de stappen die je moet ondernemen om een auto te importeren?

Stap 1: Auto kiezen en een betrouwbaar verkoopadres vinden.
Let op de kilometerstand, er wordt vaak mee gesjoemeld. Als particuliere koper kun je dat vaak niet goed inschatten. Check of de auto een schadevrij verleden heeft. Is hij van de eerste eigenaar en kun je dat controleren? Vraag voor je gaat rijden naar foto’s van schade en onderhoudsboekjes en zorg dat je de autoverzekering van tevoren al in Nederland hebt geregeld.

Stap 2: Auto ophalen in het buitenland.
Check de auto van binnen en van buiten, check vervolgens of de papieren kloppen (als particulier ben je een makkelijke prooi voor oplichters). Arnoud gebruikt een vrachtwagen om de auto naar Nederland te vervoeren, zonder vrachtwagen moet je tijdelijke nummerborden regelen. Dit moet je vooraf regelen, omdat je zonder dit nummerbord de weg niet op mag. Per land zijn er andere regels! Informeer hiernaar bij de lokale keuringsinstantie.

Stap 3: Naar de RDW voor de keuring
Let op! Maak altijd een afspraak, doe dit tijdig ivm beschikbaarheid. Alle gegevens van de auto zijn voor de aanvraag nodig. Onjuiste info van de verkoper? Dan is dat jouw probleem, want dan kan de keuring niet doorgaan.

Stap 4: BPM-aangifte en betalen BPM
Gegevens voor de BPM moet je zelf juist aanleveren. Let op! De meest gangbare manier is niet meteen de voordeligste manier. Als de BPM aangifte goed is gegaan ontvang je het kentekenbewijs een later.

Stap 5: Nederlandse kentekenplaat regelen

Voordelen als je een auto importeert via een BOVAG-bedrijf:
Het BOVAG-bedrijf neemt het risico, de rotzooi wordt eruit gefilterd, zij weten wie betrouwbaar is en voelen dat aan door ervaring, nemen veel tijd en werk uit handen.

Zorgeloos een auto importeren? Zoek dan een BOVAG bedrijf in de buurt dat dat goed voor je regelt.

Website: https://www.bovag.nl
Facebook: https://www.facebook.com/BOVAG/
Twitter: https://twitter.com/bovag
Instagram: https://instagram.com/bovag

#bovag #bovaggarantie #autoimporteren

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.