Als ondernemer is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Dit geldt niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor je zakelijke vervoersmiddel. Of je nu een bedrijfsauto of bestelauto hebt, het is van groot belang om deze goed te verzekeren. Maar wat is nu de juiste verzekering voor jouw zakelijke vervoersmiddel? In deze blog geven we je hier meer informatie over.

De verschillen tussen een bedrijfsauto verzekeren en een bestelauto verzekeren

Voordat we ingaan op de juiste verzekering voor jouw zakelijke vervoersmiddel, is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen een bedrijfsauto en een bestelauto. Een bedrijfsauto is een auto die specifiek voor zakelijk gebruik wordt ingezet, terwijl een bestelauto voornamelijk wordt gebruikt voor het vervoeren van goederen. Dit verschil is van belang bij het kiezen van de juiste verzekering.

De juiste verzekering voor jouw zakelijke vervoersmiddel

Als je een bedrijfsauto hebt, is het verplicht om deze minimaal WA te verzekeren. Dit betekent dat schade die je met je bedrijfsauto aan anderen toebrengt, wordt vergoed. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je bedrijfsauto uitgebreider te verzekeren, bijvoorbeeld met een WA+ of allrisk verzekering. Dit biedt meer dekking voor schade aan je eigen auto. Het is belangrijk om goed te kijken naar de waarde van je bedrijfsauto en de risico's die je wilt afdekken, voordat je een keuze maakt voor een bepaalde verzekering.

Voor een bestelauto gelden dezelfde verzekeringen als voor een bedrijfsauto. Echter, bij een bestelauto verzekeren is het ook mogelijk om te kiezen voor een goederenverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan de goederen die je vervoert met je bestelauto. Dit kan vooral interessant zijn als je waardevolle goederen vervoert, zoals elektronica of sieraden.

De juiste verzekering voor jouw situatie

Het is belangrijk om goed te kijken naar je persoonlijke situatie en behoeften bij het kiezen van de juiste verzekering voor jouw zakelijke vervoersmiddel. Heb je bijvoorbeeld een bedrijfsauto die veel gebruikt wordt en veel kilometers maakt en wil je je bedrijfsauto verzekeren? Dan kan een allrisk verzekering verstandig zijn. Maar heb je een bestelauto die voornamelijk binnen de stad wordt gebruikt, dan kan een WA-verzekering al voldoende zijn. Het is ook mogelijk om aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals een inzittendenverzekering of pechhulpverzekering. Zo ben je altijd goed beschermd en kun je met een gerust hart de weg op met je zakelijke vervoersmiddel.

Al met al is het dus van groot belang om je bedrijfsauto of bestelauto goed te verzekeren. Door goed te kijken naar je persoonlijke situatie en behoeften, kun je de juiste verzekering kiezen die past bij jouw zakelijke vervoersmiddel. Zo kun je met een veilig gevoel de weg op en hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade of ongelukken. Vergeet dus niet om ook je zakelijke vervoersmiddel goed te verzekeren!