Het Formule 1-seizoen van 2022 staat voor de deur en er is veel te bespreken over het komende jaar. Hier vind je het laatste nieuws en een overzicht van de F1-agenda voor het aankomende seizoen.

 

Het eerste grote nieuws is dat Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes heeft verlengd. De zevenvoudig wereldkampioen heeft een contract getekend voor nog eens twee seizoenen. Dit betekent dat we de komende jaren weer kunnen genieten van Hamilton's talent en strijd om de wereldtitel.

 

Een ander opvallend nieuwsfeit is de terugkeer van een oude bekende in de Formule 1. Fernando Alonso zal volgend seizoen weer op de grid staan, dit keer achter het stuur van een Alpine. Alonso, tweevoudig wereldkampioen, keert na twee jaar afwezigheid terug naar de sport. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de ervaren Alonso en de jonge talenten in het veld.

 

Naast het nieuws over de coureurs zijn er ook enkele veranderingen in de teams. Zo heeft Aston Martin aangekondigd dat zij volgend seizoen een nieuwe motorleverancier zullen hebben. Het team zal overstappen van Mercedes-motoren naar motoren van het Duitse bedrijf HWA. Dit kan een positieve impuls geven aan het team en zorgen voor een spannende strijd in het middenveld.

 

Nu we op de hoogte zijn van het laatste nieuws, is het tijd om naar de F1-agenda te kijken. Het seizoen begint traditiegetrouw met de Grand Prix van Australië op het circuit van Melbourne. Dit jaar zal de race plaatsvinden op 20 maart. Vervolgens reist het F1-circus naar Bahrein voor de tweede race van het seizoen op 27 maart.

 

Een van de hoogtepunten van het seizoen is altijd de Grand Prix van Monaco. Dit jaar zal de race plaatsvinden op 22 mei. Het stratencircuit staat bekend om zijn smalle wegen en uitdagende bochten, waardoor de race een ware test is voor de coureurs.

 

Een andere race die veel aandacht trekt, is de Grand Prix van Nederland. Na een afwezigheid van 36 jaar keert de Formule 1 terug naar het circuit van Zandvoort. Op 5 september zullen de coureurs de uitdaging aangaan op het vernieuwde circuit, dat is aangepast om te voldoen aan de moderne eisen van de Formule 1.

 

Het seizoen eindigt traditiegetrouw met de Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit. Deze race zal op 27 november plaatsvinden en zal beslissen wie de wereldkampioen van 2022 wordt.

 

Naast deze hoogtepunten zijn er nog vele andere races die je niet mag missen. Van de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps tot de Grand Prix van Japan op het Suzuka Circuit, het seizoen belooft weer vol spektakel en spanning te zitten.

 

Met het nieuws en de F1-agenda op een rijtje, kunnen we ons verheugen op een spannend seizoen vol actie en competitie. Wie zal er dit jaar met de wereldtitel vandoor gaan? Zal Hamilton zijn achtste wereldkampio"