Kijktijd: 2:58. Publisher: Renault

Eric Diemert, directeur design de Renault Sport Technologies nous explique les choix stylistiques autour de Nouvelle Clio R.S.

// Eric Diemert, design director Renault Sport Technologies explains the salient points regarding the design of New Clio R.S.

Je kunt deze video ook bij de bron bekijken.


DELEN
Vorig artikelRolls-Royce: Dawn Black Badge
Volgend artikelNew SUV Peugeot 2008 I From Dust to Road
Renault Internationaal
Renault S.A. is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam Régie Nationale des Usines Renault. Bijnaam van het Franse merk is dan ook 'La Régie'. Een andere bijnaam is 'Le Losange', verwijzend naar het logo. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Boulogne-Billancourt. Groupe Renault bestaat uit vier bedrijven: Renault, Renault Samsung Motors, Dacia en Alpine (buiten gebruik genomen in 1994). In Nissan heeft Renault een aandeel van 43,4%, in Dacia een belang van 99,4% en in het Duitse Daimler AG een aandeel van 1,55% (als onderdeel van een samenwerking tussen Daimler AG en de Renault-Nissan alliantie). Verder heeft Renault S.A. een belang van 37,25% in het Russische AvtoVAZ (moederbedrijf van Lada). Bron: Wikipedia.