In Nederland is iedereen die een auto heeft, verplicht om deze ook te laten verzekeren. Een verzekering sluit je in eerste instantie af voor de andere weggebruikers: veroorzaak jij een ongeluk waarbij de tegenpartij schade oploopt, dan wordt deze schade door de verzekering gedekt. Dat is niet alleen het beste voor de tegenpartij, maar ook voor jou. Jij hoeft je namelijk niet diep in de schulden te steken om de kosten van de tegenpartij te betalen. Een goede autoverzekering kiezen, kan echter lastig zijn want waar moet je precies op letten? Om dit vraagstuk gemakkelijker voor je te maken, leggen wij je graag uit wat nodig is om tot de perfecte autoverzekering te komen. Weet je namelijk waar je op moet letten, dan sluit je eenvoudig een perfect passende autoverzekering af. 

Welke autoverzekering is passend voor jou? 

Een goede deal sluiten betekent een passende autoverzekering afsluiten. Stel je wilt een Seat verzekering afsluiten. Moet je dan speciaal een verzekering afsluiten voor dit merk? Het antwoord is: nee. Het is belangrijker om te kijken naar de leeftijd van je wagen. Heb je een wagen die gisteren net uit de fabriek is komen rollen, dan kun je je wagen het beste voorzien van een all-risk verzekering. Met deze verzekering ben je tegen heel veel vormen van schade gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de schade die jij opgelopen hebt als gevolg van een ongeluk dat jijzelf veroorzaakt hebt. De all-risk verzekering is interessant voor mensen die een wagen hebben van maximaal zes jaar oud. Is je wagen al wat ouder, dan is het vaak niet de moeite waard om deze tegen alle risico’s te verzekeren. In dat geval kun je beter WA+ Beperkt Casco kiezen, of slechts de WA-basisverzekering. 

Aanvullende verzekeringen toevoegen 

Als je eenmaal besloten hebt welke verplichte autoverzekering het beste is voor jouw wagen, is het tijd om te kijken of je ook nog extra verzekeringen wilt toevoegen aan je polis. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel verdraaid handig. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor pechhulp. Met deze optie kunnen zij altijd een beroep doen op een monteur wanneer hun auto mankementen vertoont. De monteur komt gelijk naar je toe en zal, wanneer de situatie daar veilig genoeg voor is, de schade aan je wagen gelijk pogen te herstellen. Zo kun jij jouw rit snel weer vervolgen en kom je alsnog op je plaats van bestemming aan. Ook niet onbelangrijk om te weten, de monteur kan ook naar jouw huis komen. Merk je dus thuis al dat de wagen niet helemaal in orde is, dan kun je hem laten staan, vervangend vervoer via je verzekering regelen en je wagen vervolgens laten nakijken terwijl hij op de oprit staat. 

Sluit je verzekering gelijk af

Nu je weet hoe je een verzekering moet afsluiten, is het tijd om knopen door te hakken. Surf even naar de site van je verzekeringsmaatschappij en bekijk de opties. Stel de autoverzekering samen die passend voor jou is en je kunt vanavond nog verzekerd zijn.